Podczas górskich wędrówek nie raz zastanawiałam się, jak dobrze wykorzystać ścięte drzewo fundując mu drugie życie, tworząc przy okazji coś niepowtarzalnego. Tym razem moją uwagę zwróciła surowa, rustykalna deska do krojenia i serwowania wędlin lub serów. Wykonana z drewna wiśni, lekko obrobiona, choć wciąż pełna niedoskonałości, delikatnie nasączona oliwą, stanowi eleganckie uzupełnienie posiłku na wolnym powietrzu lub degustacji win. Delikatne nóżki zapewniają desce stabilność i ułatwiają przenoszenie. Niepowtarzalny grawerunek z dedykacją na spodniej stronie, wykonany na zlecenie zamawiającego sprawi, że deska może być miłą i cenną pamiątką, a to świetny zadatek na dobry prezent. Do takiej deski brakuje już tylko butelki wina. Miłego weekendu i smacznego +izabella decomanka
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz